Учениця 11-Б класу Ткаченко Діана бере участь у конкурсі “Видатні українці Канади” серед старшокласників. Конкурс проводиться з нагоди святкування 125-річчя перших українських поселень у Канаді та 150-річчя Канади


Тереза Сокирко - гордiсть двох нацiй

Тереза Сокирко - надзвичайно талановита та душевна канадська співачка українського походження. Її голос зачаровує та приваблює слухачів всієї земній кулі, а з кожним звуком слава української пісні розлітається все далі.
Тереза Сокирко походить із дружньої музично обдарованої родини, яка шанує та не забуває землю своїх предків, а особливо любить щиру українську пісню. Родина Сокирко - уособлення щасливої тихої України в далекій Канаді.
З дитинства Тереза втілювала свою любов до України через творчість: навчалася танців в українських гуртках «Євшан» і «Павличенко». А її співочий шлях почався у юнацькому хорі «Ластівка». Тереза відрізнялася українською впевненістю, тож успішно опанувала скрипку, фортепіано й гітару.
Дівчина залюбки навчалась у двомовній англо-українській школі, де мала змогу спілкуватися з іншими представниками української діаспори у Канаді.
Її талант не залишився непоміченим. Уже у 1994 році в категорії до 12 років у конкурсі Української мистецької програми ( Ukrainian Arts Program) провінції Саскачеван Тереза Сокирко отримала свою першу нагороду. Це був впевнений старт співочій кар`єрі дівчини.
Із часом успіхи Терези лише впевнено зростали. У 2004 році доля знову всміхнулася дівчині. У фіналі відомого телевізійного конкурсу молодих виконавців « Канадський ідол» Тереза Сокирко зайняла почесне друге місце та найголовніше – підкорила слухача та полюбилася багатомільйонній публіці.

/Files/images/P70227-131807.jpg

Вона на стільки пристрасно й переконливо виконувала блюз і джаз, що популярний співак Лайонель Річі відзначив, що, почувши Терезу, можна зробити висновок, ніби в неї вселилася душа старої жінки-негритянки.
Але все ж таки українська пісня була значно ближчою Терезі. І у 2010 році мрія Терези Сокирко здійснилася – вийшов її перший альбом, присвячений Квітці Цисик та Володимиру Івасюку.
Ця надзвичайно чуттєва збірка українських пісень у сучасній обробці вражає до глибини душі.
Тож побажаємо Терезі Сокирко натхнення та наснаги!
Живучи у Канаді, Тереза ,як і всі ми, мріє про мирне небо над Україною, щасливих людей та незгасаючу українську пісню. Щиро впевнена, що настане час і над моєю рідною Лугнащиною, понад Сіверським Дінцем лунатимуть не вибухи, а «Червона рута» у виконанні Терези.
Кiлькiсть переглядiв: 176

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.